Zamknij
08:36, 24.04.2018
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wł. St. Reymonta w Sokołowie Podlaskim 23 kwietnia otworzył swoje podwoje dla kandydatów. Uczniowie gimnazjów i ich rodzice mogli "od kuchni" poznać jak wygląda nauka na siedmiu kierunkach: Technik Weterynarii, Technik Architektury Krajobrazu, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technik Technologii Żywności, Technik Rolnik, Technik Mechanizacji Rolnictwa oraz Technik Agrobiznesu (klasa strażacka). W rolę przewodników po szkole wcielili się nauczyciele i uczniowie. Poza prezentacjami, obrazującymi specyfikę poszczególnych kierunków, przygotowano wiele pokazów i niespodzianek. Kandydaci mogli m.in. spróbować ciasteczek przygotowanych przez uczniów, obejrzeć szkolne maszyny, w tym np. kombajn zbożowy. Pokaz strzyżenia psów przygotowała Patrycja Górska, a pielęgnacji krowy - Wiktoria Nasiłowska. Obie są uczennicami klasy II, obie już pracują. Strażacy na szkolnym boisku przekonali gości, dlaczego nie wolno gasić płonącego oleju wodą. Grilla przygotowywali wspólnie uczniowie szkoły branżowej o kierunku operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego. Przez dwie godziny placówkę odwiedziło kilkaset osób - uczniów z powiatu sokołowskiego, ale też z Suchożebr, Siedlec, a nawet z Białej Podlaskiej i z województwa podlaskiego.
Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz